Lincoln Inn’s

Landscape masterplan of the historic north gardens.

Client
The Honourable Society of Lincoln’s Inn

Location
London

Collaboration
with MICA Architects

Date
2014-2019

The development of an underground library extension and new library annex required a review of the Benchers’ border, Great Hall terrace and North Gardens.

Our role was to help the Inn of Court think through the potential changes and how they should fit into the wider context of the whole of Lincoln’s Inn.

This included what this landscape needed to achieve for the work of the Inn and for those that visit.

The change to a terrace or border may not seem to make much impact, but as you review the options these decisions will have ripple effects all over the rest of the landscape and helped to solve inherent issues in layout and movement patterns.

In solving these we reconnected the landscape as a whole and confirmed how much the quality of the landscape add value to the work of the Inn.